Изхвърляне на мебели или почистване

Изхвърляне на мебели или почистване от бои и лакове в София

Изхвърляне на мебели или реставрация с ръцете традиционно започва с тяхната активна подготовка за работа. Първо, ремонт на продукта, ако има нужда от него. След това ще трябва да се отстранят остатъците от бояджийски материали от повърхността. Това може да стане по два начина: механична и химическа работа. Ако всичко това ви се струва твърде сложно има и по-лесен начин – намиране на фирма, която се занимава с изхвърляне на мебели.

За онези от вас, на които се е понравила идеята да направят реставрация на някои от мебелите ето някои съвети:

Химичният метод – най-лесно, бързо и удобно. За да премахнете закален материал, просто трябва да приложите определен химичен състав и да чакате по-малко време. В такива смеси са подходящи като активен елемент: Бакелитен лак; Бензин; терпентин; бял спирт; Етанол. Предварителна оценка на повърхността и характеристики на материала също може да ви е от полза за това, което да използвате. Важно е да се носят гумени ръкавици, преди да се прилага разтворителя избран за интериора с тънък слой. Следва леко изчакване от половин час за боята или докато боята омекне, а след това идва ред на остъргване с помощта на шпатула. След това изплакнете продукта и може да поставите сами оценка на работата. Ако е необходимо, повторете всички стъпки отново, докато боята е напълно премахната. Целият процес се извършва за предпочитане на открито: в двор, гараж или на друго свободно място.

Извозване на мебели

Механичният метод – отнема повече време, но е съществен етап от възстановяването на дървени мебели, които могат да бъдат независими или да се допълват. Както се досещате, същността на това се крие в механичното отстраняване на стара боя от ръчно шлифоване. Това може да се извърши с помощта на скрепер или шкурка. Важно е да се има предвид, че движенията трябва да бъдат насочени по протежение на подреждането на дървесните влакна, в противен случай съществува опасност от нарушаване на целостта на обекта.

Реставрация на стари мебели

Реставрация на стари мебели със собствените ръце може да се направи с всяка артистична техника, но най-простите и в същото време атрактивна е декупажът. Подгответе необходимите материали: дървен скрин (предварително почистен); Акрилни бои и акрилен лак; Изрезки и снимки за декупаж; ако искате да се получи ефект на напукване може да приготвите малко прах или остъргващ инструмент; Блажна боя в цвят злато или бронз; PVA лепило и лепило за декупаж; шкурка; Ножици; Пирони.

Когато сте готови, можете да започнете. Реставрация на стари мебели протича в няколко етапа: Премахване на дръжката (ако има такива) и покриване на повърхността с акрилен лак; Изчакайте пълното изсъхване на лака, след покриване на видимите части на шкафа със злато боя (акрил); Отново време за изчакване. Когато всичко е сухо, отстранете фолиото и преминете през „златните“ местата с кафява боя. Така може да получите ефекта на „къдрави“ пукнатини; Краищата на плота на масата могат да бъдат отрупани внимателно с пясък на зърна и с помощта на хартия; Сега можете да започнете с декупажа. Готови и издълбани мотиви (снимки, изрезки от списания / вестници, плакати, щампи, репродукции) се нанасят с помощта на мека четка и лак за декупаж; Когато пукнатините са обработени може да преминете към тъмната боя; Когато скринът е напълно завършен, покрийте го със стандартен прозрачен лак, прикрепете дръжката. Вашият продукт е готов!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *